Ung kvinde med sorte briller

Vælg briller der passer til din personlige stil

Dette indhold er sponsoreret

Der er mange overvejelser forbundet med at skulle have nye briller. Centralt står dog det faktum, at du bør vælge et par briller, som passer til din personlige stil. Det betyder ikke nødvendigvis, at du skal have de samme briller som alle andre. Derimod betyder det , at dine briller skal afspejle den personlighed og stil, som du har.

Nogle foretrækker simple og enkle designs, mens andre vil have mere farverige og kreativt udformede stel. Uanset hvilken type personlighed og stil du har, så kan du finde et par flotte briller, er matcher netop dig. Udover at du skal kunne lide brillerne og se dig selv iført dem hver eneste dag, skal du også passe godt til din ansigtsform.

Brillerne og den personlige stil

Først kan du sætte nogle ord på din stil. Er du til et mere afslappet look, eller klæder du dig som regel elegant og formelt? Er du til afdæmpede farver eller skal der knald på hele paletten?

Dette er vigtigt at være bevidst om, da det kan være svært at finde briller der passer til ens personlighed, hvis man ikke ved hvilken type, man er, når man sammensætter sine outfits. Briller skal selvfølgelig hjælpe med at se skarpt og tydeligt, men de kan også være fortrinligt modetilbehør. Det hænder endda, at det er en trend at bære briller – selv hvis man ikke har behov for at få sit syn korrigeret!

Briller der passer bedst til din ansigtsform

Man siger generelt, at der findes fire forskellige ansigtsformer: runde, ovale, firkantede og aflange ansigter. Hvis man har et rundt ansigt, så skal man undgå at have for store eller for runde briller på, da dette vil fremhæve de runde former i dit ansigt og få dig til at fremstå uproportioneret. I stedet skal man overveje at have lidt mere rektangulære eller ovale briller på – især hvis brillernes ramme er i sort eller mørke farver. 

Hvis man har et ovalt ansigt, så har man heldet med sig, for her passer de fleste typer af briller rigtig godt. Dog skal man undgå at have for smalle eller for store briller på.

Til firkantede ansigter anbefales det typisk at have lidt mere rektangulære eller ovale briller på. Især hvis brillernes ramme er i sort eller mørke farver, da dette nemlig vil blødgøre de firkantede eller markerede linjer i dit ansigt.

Er det nemmere at finde de rigtige briller online eller i butikken?

Selvom man i den fysiske butik typisk vil have et mere begrænset udvalg af briller, kan man her prøve den nye brille, før man køber den. Desuden har flere optikere stylister ansat, som kan vejlede dig.