Mandlig optiker

Så tit bør du få tjekket dit syn hos din lokale optiker

Mange er desværre alt for sjældent forbi deres optiker. Det er ærgerligt, da det kan betyde, at de ikke får opdaget synsfejl i tide. Ydermere kan det også betyde, at de bruger forkerte kontaktlinser eller briller, fordi deres syn er blevet forværret.

Det er en helt naturlig udvikling, at vores syn bliver forværret med tiden. Netop derfor er det vigtigt, at man regelmæssigt får udført en synstest. Ofte er det klaret på kort tid, ligesom det ikke koster det store, hvorfor der ingen grund er til at undlade det.

Besøg din optiker hvert andet år

Der er ikke noget krav om, at du skal have dit syn testet på bestemte tidspunkter. De fleste optikere anbefaler dog, at det gøres minimum hvert andet år. Vil du være på den sikre, anbefales det faktisk, at du svinger forbi din optiker hvert år.

Har du i forvejen et meget dårligt syn, eller er du oppe i alderen, er det særligt vigtigt at få testet synet. I disse tilfælde vil det derfor ikke være en god idé at nøjes med en test hvert andet år. Derimod anbefales det, at du får testet synet minimum en gang om året.

Test selv dit syn hvert halve år

De fleste optikere og øjenlæger opfordrer også til, at man selv tester sit syn derhjemme. Dette bør man gøre hvert halve år.

Der er flere måder at gøre dette på, men det letteste er at sætte sig på en stol og kigge på fjernsynet eller en bog. Dernæst skal du holde en hånd op foran det ene øje og fokusere på enten teksten eller billedet.

Hvis man oplever, at billedet er sløret, skal man have udført en professionel synstest. Kan man fornemme, at noget har forandret siden sidst, bør man også få synet testet.

Mange tester deres syn for sjældent

Selvom det anbefales, at man tester sit syn mindst hver andet år, overholdes det af de færreste. Ofte er det personer, der bruger briller eller kontaktlinser i forvejen, der overholder det.

Faktum er dog, at alle personer løbende skal få testet deres syn. Er det lang tid siden, du sidst har fået det gjort, bør du finde en optiker i København, der kan hjælpe. En god idé vil være at lave en aftale til næste synstest efter hvert besøg. Dermed er du sikker på, at du ikke glemmer det.