Trægulv

Få flotte og strålende gulve med en gulvafslibning

Når et trægulv går hen og bliver slidt som følge af mange års daglig anvendelse, bliver det ikke just kønnere. Lige så smukt og lækkert, et olieret eller sæbebehandlet trægulv er når det er helt nylagt, lige så kedeligt og nusset vil det fremstå efter en årrække – især hvis det ikke er blevet passet, plejet og vedligeholdt efter bogen.

Pas godt på dit smukke trægulv, – det betaler sig

Er du en af de mange danskere, som har valgt en olie- eller sæbebehandling til dit trægulv, har du sikkert glædet dig over den lækre overflade og det flotte farvespil. Netop disse to typer behandling, der karakteriseres som ikke forseglende, er endog særdeles populære i de danske hjem – og det med god grund.

Et trægulv, som er behandlet med lysnende sæbe, får et nærmest magisk hvidligt skær og en silkemat overflade. Og med en oliering kan du få de smukke strukturer i træværket til at stå ekstra tydeligt frem.

Det eneste problem med disse typer gulvbehandling er at de er temmelig krævende. Hver uge bør du vaske dit trægulv grundigt med særlige sæber, som plejer overfladen. Dengang gulvet blev behandlet første gang blev der dannet en beskyttende hinde, der fungerer som en barriere mod støv, skidt, solstråler og spildte væsker.

Denne hinde vedligeholdes gennem hyppig og grundig gulvvask. Men selv om du opretholder denne rutine, vil dit trægulv stadig blive slidt hen ad vejen. Med tiden vil hinden forgå – og så vil overfladen tørre ud.

Du vil kunne se hvordan spildte væsker suges op og indlejres i de porøse fibre, lige som gulvet ikke længere er beskyttet imod solens skarpe UV stråler. Sidstnævnte vil give anledning til solfalming, som udmønter sig i ucharmerende gullige og matte nuancer.

Når gulvet har nået dette stadie af slitage, kan det ikke længere blive smukt og strålende ved hjælp af en almindelig gulvvask. Og så er det på tide at starte på en frisk med en gulvafslibning.

Kan jeg selv forestå afslibning af gulve i min bolig?

I princippet kan du selv slibe gulvene med en særlig maskine til gulvafslibning. Den kan lejes i et byggemarked, hvor du samtidig kan købe alle nødvendige materialer.

Det giver dog mest mening at lade en professionel gulvsliber varetage denne opgave – i hvert fald hvis du vil være garanteret et smukt og holdbart resultat. Hos Gulvkanonen kan du altid rekvirere et skarpt tilbud på gulvafslibning og efterbehandling. Læs mere på gulvkanonen.dk